Gyümölcsös túrógerinc recept
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl kefír
- 2 dl habtejszín
- 4 ek porcukor
- 2 ek zselatin
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cseresznye
- 5 dkg málna
- 1 közepes kivi
- 1 közepes mandarin
Elkészítése:
Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A zselatinra öntjük a tejet és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kimagozott cseresznyével.
A habtejszínt kemény habbá verjük és a zselatinnal együtt a túrós gyümölcsbe keverjük.
Formába öntjük és 1 napra hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk és gyümölcsökkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


