Gyümölcsös fordított torta recept

Hozzávalók:
- 3 közepes narancs
- 1 dl narancslé
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 g zselatin
- 9 ek cukor
- 2,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 0,5 dl víz
- 20 dkg háztartási keksz
- 2 db citrom
- 10 dkg szőlő
Elkészítése:
Az egyik narancs héját lereszeljük.
A narancsokat és a citromokat megpucoljuk, felkarikázzuk, és meghintjük 2 ek. cukorral. Lefedjük, és néhány percet állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét.
A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd felöntjük a forró tejjel.
Belekeverjük a vaníliás cukrot és lereszelt narancshéját, majd addig főzzük, míg puha nem lesz.
Felverjük a tejszínt. Fél deci meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, majd összekeverjük a tojássárgájával.
Egy kerek tálat folpackkal kibélelünk, majd az alját és az oldalát végigrakjuk a lecsöpögtetett narancs- és citromkarikákkal. Szőlőszemeket teszünk a karikák közé.
Beleteszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslében mártogatott kekszet.
Ezután ráöntjük a megmaradt krémet, végül befedjük a keksszel.
Lefedjük fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk, és a fóliát eltávolítjuk róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »