Gyümölcsös fordított torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 közepes  narancs
  • 1 dl narancslé
  • 6 db tojássárgája
  • 25 g zselatin
  • 9 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 0,5 dl víz
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 2 db citrom
  • 10 dkg szőlő

Elkészítése:

Az egyik narancs héját lereszeljük.

A narancsokat és a citromokat megpucoljuk, felkarikázzuk, és meghintjük 2 ek. cukorral. Lefedjük, és néhány percet állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét.

A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd felöntjük a forró tejjel.

Belekeverjük a vaníliás cukrot és lereszelt narancshéját, majd addig főzzük, míg puha nem lesz.

Felverjük a tejszínt. Fél deci meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, majd összekeverjük a tojássárgájával.

Egy kerek tálat folpackkal kibélelünk, majd az alját és az oldalát végigrakjuk a lecsöpögtetett narancs- és citromkarikákkal. Szőlőszemeket teszünk a karikák közé.

Beleteszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslében mártogatott kekszet.

Ezután ráöntjük a megmaradt krémet, végül befedjük a keksszel.

Lefedjük fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk, és a fóliát eltávolítjuk róla.