Gyors tiramisu recept

Hozzávalók:
- 4 csésze kávé
- 250 g mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 dl mandulalikőr
- 1 nagy csomag babapiskóta
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
Először lefőzzünk 4 adag hosszú kávét.Utána vaníliás cukorral,porcukorral,a lefőzött kávéból 1 decivel és a mandulalikőr felével ízesítjük a mascarponét,aztán fellazítjuk a kemény habbá vert tejszínnel.A maradék kávét és a likőrt összekeverjük,s belemártjuk a babapiskótát.
Egy üvegtál aljára lerakunk egy sor kávéba áztatott babapiskótát,rátesszük a krém felét ,és megszórjuk kakaóporral.Megint leteszünk egy sor kávéba áztatott babapiskótát,rátesszük a krém másik felét,és ennek a tetejét is megszórjuk kakaóval.
Az egészet hűtőbe tesszük,és pár óra múlva tálaljuk.
Tipp:
Mandula likőr helyett én kevés sütőrumot tettem bele,1 csomag babapiskóta helyett 2 nagy zacskónyit használtam, és 4 csésze kávé helyett 6 csészét főztem le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »