Gumimaci torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 vaníliás cukor
- 17 kanál porcukor
- 2 kis tejföl
- 4 zselatin (kis tasak)
- 3 kanál kakaó
- 2 dl málnaszörp
Elkészítés:
1.lap:
3 tojássárgáját 5 ek porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral simára keverünk. 1,5 dl vízben 1 tasak zselatint felforralunk és hozzáöntjük a kikevert masszához, majd 3 tojásfehérjét elkeverünk (nem habosra) és ezt is hozzákeverjük a zselatinos masszához.
2.lap:
Ugyanígy készül,mint az első lap, csak hozzáadunk 3 púpos evőkanál kakaót
3.lap:
2 doboz tejfölt elkeverünk 1 csomag vaníliacukorral, 7 ek porcukorral, majd 1,5 dl vízben forralt zselatinnal.
4.lap:
2 dl málnaszörpöt elkeverünk 1,5 dl vízben forralt zselatinnal.
Összeállítás:
A lapokat elkészülési sorrendben, megvárva míg a másik massza lehűl, egymás után öntjük bele egy edénybe
Ezek a lapok külön-külön híg masszák, de közepes alapterületű, magas edénybe téve és lehűtve tortává állnak össze. A hűtést is beleszámítva 1 órán belül elkészíthető és fogyasztható.
Tipp:
Az edényt, amibe tesszük mélyhűtőben lehűtjük az előkészületek előtt.