Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gumimaci torta recept

Gumimaci torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 vaníliás cukor
    • 17 kanál porcukor
    • 2  kis tejföl
    • 4 zselatin (kis tasak)
    • 3 kanál kakaó
    • 2 dl málnaszörp

    Elkészítés:

    1.lap:

    3 tojássárgáját 5 ek porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral simára keverünk. 1,5 dl vízben 1 tasak zselatint felforralunk és hozzáöntjük a kikevert masszához, majd 3 tojásfehérjét elkeverünk (nem habosra) és ezt is hozzákeverjük a zselatinos masszához.

    2.lap:

    Ugyanígy készül,mint az első lap, csak hozzáadunk 3 púpos evőkanál kakaót

    3.lap:

    2 doboz tejfölt elkeverünk 1 csomag vaníliacukorral, 7 ek porcukorral, majd 1,5 dl vízben forralt zselatinnal.

    4.lap:

    2 dl málnaszörpöt elkeverünk 1,5 dl vízben forralt zselatinnal.

    Összeállítás:

    A lapokat elkészülési sorrendben, megvárva míg a másik massza lehűl, egymás után öntjük bele egy edénybe

    Ezek a lapok külön-külön híg masszák, de közepes alapterületű, magas edénybe téve és lehűtve tortává állnak össze. A hűtést is beleszámítva 1 órán belül elkészíthető és fogyasztható.

    Tipp:

    Az edényt, amibe tesszük mélyhűtőben lehűtjük az előkészületek előtt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá