Gumimaci torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 3 vaníliás cukor
  • 17 kanál porcukor
  • 2  kis tejföl
  • 4 zselatin (kis tasak)
  • 3 kanál kakaó
  • 2 dl málnaszörp

Elkészítés:

1.lap:

3 tojássárgáját 5 ek porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral simára keverünk. 1,5 dl vízben 1 tasak zselatint felforralunk és hozzáöntjük a kikevert masszához, majd 3 tojásfehérjét elkeverünk (nem habosra) és ezt is hozzákeverjük a zselatinos masszához.

2.lap:

Ugyanígy készül,mint az első lap, csak hozzáadunk 3 púpos evőkanál kakaót

3.lap:

2 doboz tejfölt elkeverünk 1 csomag vaníliacukorral, 7 ek porcukorral, majd 1,5 dl vízben forralt zselatinnal.

4.lap:

2 dl málnaszörpöt elkeverünk 1,5 dl vízben forralt zselatinnal.

Összeállítás:

A lapokat elkészülési sorrendben, megvárva míg a másik massza lehűl, egymás után öntjük bele egy edénybe

Ezek a lapok külön-külön híg masszák, de közepes alapterületű, magas edénybe téve és lehűtve tortává állnak össze. A hűtést is beleszámítva 1 órán belül elkészíthető és fogyasztható.

Tipp:

Az edényt, amibe tesszük mélyhűtőben lehűtjük az előkészületek előtt.