Gumicukor recept

Hozzávalók:
- 4 féle színű üdítő vagy szörp
- 4*25 g zselatin
Elkészítése:
Én szörppel készítettem. Az arányok a következőek: 1 dl szörp és 4 dl víz. (Kilencszeres hígítású szörppel dolgoztam.) Az így elkészült szörpökből 3 félét felfőztem 1-1 csomag zselatinnal. Nem szabad forralni, különben elveszti kocsonyásító hatását a zselatin! Egyforma tálkákba öntöttem. (Előtte kibéleltem alufóliával.) Legalább 3 órára hűtőbe tettem, majd amikor teljesen megdermedtek akkor kivettem a formákból, csíkokra vágtam és felkockáztam őket. Egy nagyobb tálba tettem, össze-vissza, majd leöntöttem a maradék felfőzött szörppel, amit hagytam kihűlni, mivel ha melegen öntöm rá, akkor megolvasztja a többit is. Azt is legalább 3 óraára, de jobb egész éjszakára hűtőbe tenni. Ha megdermedt kivettem a formából a színes zselatint ás kiszúróformákkal kiszúrtam. Nem lett két egyforma színű és mintájú gumicukor. Ha kisebb formákkal szúrjuk ki, az jobban tetszik a gyerekeknek. Pepecs munka, de megéri, mert nagyon finom.
Lehet, hogy a képen nem látszik, de megvan a négy szín, csak két piros volt benne és nagyon hasonlít a színük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »