Gumicukor recept

Hozzávalók:
- 4 féle színű üdítő vagy szörp
- 4*25 g zselatin
Elkészítése:
Én szörppel készítettem. Az arányok a következőek: 1 dl szörp és 4 dl víz. (Kilencszeres hígítású szörppel dolgoztam.) Az így elkészült szörpökből 3 félét felfőztem 1-1 csomag zselatinnal. Nem szabad forralni, különben elveszti kocsonyásító hatását a zselatin! Egyforma tálkákba öntöttem. (Előtte kibéleltem alufóliával.) Legalább 3 órára hűtőbe tettem, majd amikor teljesen megdermedtek akkor kivettem a formákból, csíkokra vágtam és felkockáztam őket. Egy nagyobb tálba tettem, össze-vissza, majd leöntöttem a maradék felfőzött szörppel, amit hagytam kihűlni, mivel ha melegen öntöm rá, akkor megolvasztja a többit is. Azt is legalább 3 óraára, de jobb egész éjszakára hűtőbe tenni. Ha megdermedt kivettem a formából a színes zselatint ás kiszúróformákkal kiszúrtam. Nem lett két egyforma színű és mintájú gumicukor. Ha kisebb formákkal szúrjuk ki, az jobban tetszik a gyerekeknek. Pepecs munka, de megéri, mert nagyon finom.
Lehet, hogy a képen nem látszik, de megvan a négy szín, csak két piros volt benne és nagyon hasonlít a színük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »