Gumicukor recept
Hozzávalók:
- 4 féle színű üdítő vagy szörp
- 4*25 g zselatin
Elkészítése:
Én szörppel készítettem. Az arányok a következőek: 1 dl szörp és 4 dl víz. (Kilencszeres hígítású szörppel dolgoztam.) Az így elkészült szörpökből 3 félét felfőztem 1-1 csomag zselatinnal. Nem szabad forralni, különben elveszti kocsonyásító hatását a zselatin! Egyforma tálkákba öntöttem. (Előtte kibéleltem alufóliával.) Legalább 3 órára hűtőbe tettem, majd amikor teljesen megdermedtek akkor kivettem a formákból, csíkokra vágtam és felkockáztam őket. Egy nagyobb tálba tettem, össze-vissza, majd leöntöttem a maradék felfőzött szörppel, amit hagytam kihűlni, mivel ha melegen öntöm rá, akkor megolvasztja a többit is. Azt is legalább 3 óraára, de jobb egész éjszakára hűtőbe tenni. Ha megdermedt kivettem a formából a színes zselatint ás kiszúróformákkal kiszúrtam. Nem lett két egyforma színű és mintájú gumicukor. Ha kisebb formákkal szúrjuk ki, az jobban tetszik a gyerekeknek. Pepecs munka, de megéri, mert nagyon finom.
Lehet, hogy a képen nem látszik, de megvan a négy szín, csak két piros volt benne és nagyon hasonlít a színük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

