Hozzávalók:
Elkészítése:
Én szörppel készítettem. Az arányok a következőek: 1 dl szörp és 4 dl víz. (Kilencszeres hígítású szörppel dolgoztam.) Az így elkészült szörpökből 3 félét felfőztem 1-1 csomag zselatinnal. Nem szabad forralni, különben elveszti kocsonyásító hatását a zselatin! Egyforma tálkákba öntöttem. (Előtte kibéleltem alufóliával.) Legalább 3 órára hűtőbe tettem, majd amikor teljesen megdermedtek akkor kivettem a formákból, csíkokra vágtam és felkockáztam őket. Egy nagyobb tálba tettem, össze-vissza, majd leöntöttem a maradék felfőzött szörppel, amit hagytam kihűlni, mivel ha melegen öntöm rá, akkor megolvasztja a többit is. Azt is legalább 3 óraára, de jobb egész éjszakára hűtőbe tenni. Ha megdermedt kivettem a formából a színes zselatint ás kiszúróformákkal kiszúrtam. Nem lett két egyforma színű és mintájú gumicukor. Ha kisebb formákkal szúrjuk ki, az jobban tetszik a gyerekeknek. Pepecs munka, de megéri, mert nagyon finom.
Lehet, hogy a képen nem látszik, de megvan a négy szín, csak két piros volt benne és nagyon hasonlít a színük.