Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 50 dkg görögdinnye
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- karamellizált szezámmag
Elkészítése:
A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk.
A mascarponét kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (így sokkal könnyedebb lesz a krém).
Végül a fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazzuk a feldarabolt görögdinnyét és a krémet.
Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön.
A hűtőből kivéve a tetejét barna cukorral, karamellizált szezámmaggal megszórjuk. A karamellizált szezámmag helyett megszórhatjuk pl pörkölt mogyoróval vagy éppen mandulaforgáccsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

