Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 50 dkg görögdinnye
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- karamellizált szezámmag
Elkészítése:
A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk.
A mascarponét kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (így sokkal könnyedebb lesz a krém).
Végül a fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazzuk a feldarabolt görögdinnyét és a krémet.
Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön.
A hűtőből kivéve a tetejét barna cukorral, karamellizált szezámmaggal megszórjuk. A karamellizált szezámmag helyett megszórhatjuk pl pörkölt mogyoróval vagy éppen mandulaforgáccsal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »