Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 50 dkg görögdinnye
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- karamellizált szezámmag
Elkészítése:
A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk.
A mascarponét kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (így sokkal könnyedebb lesz a krém).
Végül a fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazzuk a feldarabolt görögdinnyét és a krémet.
Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön.
A hűtőből kivéve a tetejét barna cukorral, karamellizált szezámmaggal megszórjuk. A karamellizált szezámmag helyett megszórhatjuk pl pörkölt mogyoróval vagy éppen mandulaforgáccsal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »