Gomba recept

Hozzávalók:
A gomba fejéhez:
- 35 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- fél dl rum
- babapiskóta a gomba szárának
Mázhoz:
- 1 db tortabevonó csoki 100gr-os
- 1 tk étolaj
Krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A hozzávalókat kikeverjük és gomba alakra formáljuk (én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem)
A krém:
A vaníliás pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a már kihűlt pudinghoz keverjük, majd megtöltjük vele a gombafejetek. A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd belemártogatjuk a gombafejeket. A szárát babapiskótából készítjük el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »