Gomba recept
Hozzávalók:
A gomba fejéhez:
- 35 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- fél dl rum
- babapiskóta a gomba szárának
Mázhoz:
- 1 db tortabevonó csoki 100gr-os
- 1 tk étolaj
Krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A hozzávalókat kikeverjük és gomba alakra formáljuk (én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem)
A krém:
A vaníliás pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a már kihűlt pudinghoz keverjük, majd megtöltjük vele a gombafejetek. A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd belemártogatjuk a gombafejeket. A szárát babapiskótából készítjük el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

