Gomba recept

Hozzávalók:
A gomba fejéhez:
- 35 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- fél dl rum
- babapiskóta a gomba szárának
Mázhoz:
- 1 db tortabevonó csoki 100gr-os
- 1 tk étolaj
Krémhez:
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A hozzávalókat kikeverjük és gomba alakra formáljuk (én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem)
A krém:
A vaníliás pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a már kihűlt pudinghoz keverjük, majd megtöltjük vele a gombafejetek. A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd belemártogatjuk a gombafejeket. A szárát babapiskótából készítjük el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »