Gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A gomba fejéhez:

  • 35 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • fél dl rum
  • babapiskóta a gomba szárának

Mázhoz:

  • 1 db tortabevonó csoki 100gr-os
  • 1 tk étolaj

Krémhez:

  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

 

Elkészítése:

A hozzávalókat kikeverjük és gomba alakra formáljuk (én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem)

A krém:

A vaníliás pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a már kihűlt pudinghoz keverjük, majd megtöltjük vele a gombafejetek.  A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd belemártogatjuk a gombafejeket. A szárát babapiskótából készítjük el.