Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyetorta recept

Gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 200 g kakaós keksz
    • 100 g vaj
    • 2 ek holland kakaópor
    • 2 ek rumaroma

    Töltelék:

    • 500 g gesztenyepüré
    • 200 ml tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek rumaroma
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatinpor

    Díszítés:

    • 150 ml tej
    • 1 csomag tejszínhabpótló por
    • porcukor
    • étcsokoládé
    • csokoládégolyók

    Elkészítése:

    A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk.

    Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    Az édes gesztenyepürét összedolgozzuk a rumaromával, felvert tejszínhabbal, hozzáadjuk a 100ml forró vízben feloldott zselatint és alaposan átkeverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

    A tejet, porcukrot és a tejszínhabpótló port felverjük kemény habbá majd a hideg gesztenyetortára kenjük. Feldíszítjük csokiforgáccsal, apró csokigolyókkal és felszeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá