Gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g kakaós keksz
- 100 g vaj
- 2 ek holland kakaópor
- 2 ek rumaroma
Töltelék:
- 500 g gesztenyepüré
- 200 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek rumaroma
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Díszítés:
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- porcukor
- étcsokoládé
- csokoládégolyók
Elkészítése:
A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk.
Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
Az édes gesztenyepürét összedolgozzuk a rumaromával, felvert tejszínhabbal, hozzáadjuk a 100ml forró vízben feloldott zselatint és alaposan átkeverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
A tejet, porcukrot és a tejszínhabpótló port felverjük kemény habbá majd a hideg gesztenyetortára kenjük. Feldíszítjük csokiforgáccsal, apró csokigolyókkal és felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

