Gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g kakaós keksz
- 100 g vaj
- 2 ek holland kakaópor
- 2 ek rumaroma
Töltelék:
- 500 g gesztenyepüré
- 200 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek rumaroma
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Díszítés:
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- porcukor
- étcsokoládé
- csokoládégolyók
Elkészítése:
A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk.
Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
Az édes gesztenyepürét összedolgozzuk a rumaromával, felvert tejszínhabbal, hozzáadjuk a 100ml forró vízben feloldott zselatint és alaposan átkeverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
A tejet, porcukrot és a tejszínhabpótló port felverjük kemény habbá majd a hideg gesztenyetortára kenjük. Feldíszítjük csokiforgáccsal, apró csokigolyókkal és felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

