Gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g kakaós keksz
  • 100 g vaj
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 ek rumaroma

Töltelék:

  • 500 g gesztenyepüré
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek rumaroma
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor

Díszítés:

  • 150 ml tej
  • 1 csomag tejszínhabpótló por
  • porcukor
  • étcsokoládé
  • csokoládégolyók

Elkészítése:

A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk.

Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

Az édes gesztenyepürét összedolgozzuk a rumaromával, felvert tejszínhabbal, hozzáadjuk a 100ml forró vízben feloldott zselatint és alaposan átkeverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

A tejet, porcukrot és a tejszínhabpótló port felverjük kemény habbá majd a hideg gesztenyetortára kenjük. Feldíszítjük csokiforgáccsal, apró csokigolyókkal és felszeleteljük.