Gesztenyetorta recept
Hozzávalók:
Alsó réteg:
- 25 dkg darált keksz
- 12 dkg margarin
- 3 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 4 ek víz
- rum, vagy rum aroma
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
- 3-4 ek cukor, ízlés szerint
- 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 250 ml habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé és kevés vaj
- kakaópor (díszítésnek)
Elkészítése:
A margarint kicsit felolvasztjuk a mikróban, majd összegyúrjuk a darált keksszel, a kakaóval, a cukorral és vízzel ízlés szerinti rum hozzáadásával. A masszát egy tortaforma aljára nyomkodjuk, előtte folpack-kal vagy alufoliával béleljük a formát. Ezt kis időre betesszük a fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet. A pudingport tejben 3 ek cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Közben a gesztenyemasszát összekeverjük a margarinnal és hozzáadjuk a pudingot. A kész krémet rákenjük a kekszes alapra, majd ismét betesszük a hűtőbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd felkenjük a torta tetejére. Ezután ízlés szerint kakaóporral megszórhatjuk, vagy felmelegítünk 5 dkg étcsokoládét kevés vajjal, majd a torta tetejére kenjük. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
A tortaforma 26 cm átmérőjű!