Gesztenyés tekercs recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 4 dl tej
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 közepes narancs
Elkészítése:
A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a puha margarint összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy, de nyújtható masszát kapjunk.
1 cm vastagságúra, négyzet alakúra nyújtjuk a kész masszát.
A margarint, a porcukrot, a citromlevet és a narancshéját összekeverjük, majd rákenjük a gesztenyés alapra.
2 oldalról a közepéig feltekerjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »