Gesztenyés tekercs recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 4 dl tej
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 közepes narancs
Elkészítése:
A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a puha margarint összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy, de nyújtható masszát kapjunk.
1 cm vastagságúra, négyzet alakúra nyújtjuk a kész masszát.
A margarint, a porcukrot, a citromlevet és a narancshéját összekeverjük, majd rákenjük a gesztenyés alapra.
2 oldalról a közepéig feltekerjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

