Gesztenyés tekercs recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 4 dl tej
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 közepes narancs
Elkészítése:
A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a puha margarint összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy, de nyújtható masszát kapjunk.
1 cm vastagságúra, négyzet alakúra nyújtjuk a kész masszát.
A margarint, a porcukrot, a citromlevet és a narancshéját összekeverjük, majd rákenjük a gesztenyés alapra.
2 oldalról a közepéig feltekerjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

