Gesztenyés tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg margarin
  • 4 dl tej

Krémhez:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 közepes narancs

Elkészítése:

A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a puha margarint összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy, de nyújtható masszát kapjunk.

1 cm vastagságúra, négyzet alakúra nyújtjuk a kész masszát.

A margarint, a porcukrot, a citromlevet és a narancshéját összekeverjük, majd rákenjük a gesztenyés alapra.

2 oldalról a közepéig feltekerjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Szeletelve kínáljuk.