Gesztenyés tekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl rum
- 1 ek kókuszreszelék
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 50 dkg ízesített gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 kk kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszet a puha vajjal, cukorral, kókuszreszelékkel és a kakaóval összekeverjük. Ha nem áll össze, akkor egy-két evőkanál tejet tehetünk bele. Félretesszük, nem kell hűtőbe tenni.
A krémhez a gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Egy sütőpapíron a tészta felét 20 x 15 cm-es téglalappá nyújtjuk (inkább csak nyomkodni tudjuk).
A gesztenyemassza felét rásimítjuk, és feltekerjük a papír segítségével. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd lehűtjük. A tetejét olvasztott csokival leönthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.