Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés tekercs recept

Gesztenyés tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 18 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 dl rum
    • 1 ek kókuszreszelék
    • 2 kk jó minőségű natúr kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 12 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 dl rum
    • 1 kk kókuszreszelék

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A darált kekszet összedolgozzuk a puha vajjal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel és a kakaóporral. Félretesszük, de nem hűtőbe.

    A krémhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, a puha vajjal, cukorral, rummal és kókuszreszelékkel összegyúrjuk.

    Egy tiszta konyharuhát megnedvesítünk, kiterítjük és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel egy kb 20*25 cm-es téglalappá simítjuk. A gesztenyetöltelék felét egyenletesen rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, mindkettőt legalább 1 órára behűtjük.

    Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és bevonjuk a tekercseket vele. Marcipánból kiszúrt figurákkal díszíthetjük. Közvetlen tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot.

    Tipp:

    Én rum helyett rumaromát használtam, mert gyerekek is fogyasztották. Konyharuha helyett szilikonos sütőpapíron dolgoztam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá