Gesztenyés tekercs recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- 1 ek kókuszreszelék
- 2 kk jó minőségű natúr kakaópor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- 1 kk kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A darált kekszet összedolgozzuk a puha vajjal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel és a kakaóporral. Félretesszük, de nem hűtőbe.
A krémhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, a puha vajjal, cukorral, rummal és kókuszreszelékkel összegyúrjuk.
Egy tiszta konyharuhát megnedvesítünk, kiterítjük és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel egy kb 20*25 cm-es téglalappá simítjuk. A gesztenyetöltelék felét egyenletesen rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, mindkettőt legalább 1 órára behűtjük.
Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és bevonjuk a tekercseket vele. Marcipánból kiszúrt figurákkal díszíthetjük. Közvetlen tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot.
Tipp:
Én rum helyett rumaromát használtam, mert gyerekek is fogyasztották. Konyharuha helyett szilikonos sütőpapíron dolgoztam.