Hozzávalók:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A darált kekszet összedolgozzuk a puha vajjal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel és a kakaóporral. Félretesszük, de nem hűtőbe.
A krémhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, a puha vajjal, cukorral, rummal és kókuszreszelékkel összegyúrjuk.
Egy tiszta konyharuhát megnedvesítünk, kiterítjük és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel egy kb 20*25 cm-es téglalappá simítjuk. A gesztenyetöltelék felét egyenletesen rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, mindkettőt legalább 1 órára behűtjük.
Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és bevonjuk a tekercseket vele. Marcipánból kiszúrt figurákkal díszíthetjük. Közvetlen tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot.
Én rum helyett rumaromát használtam, mert gyerekek is fogyasztották. Konyharuha helyett szilikonos sütőpapíron dolgoztam.