Gesztenyés tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 18 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 2 kk jó minőségű natúr kakaópor

Krém:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 1 kk kókuszreszelék

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A darált kekszet összedolgozzuk a puha vajjal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel és a kakaóporral. Félretesszük, de nem hűtőbe.

A krémhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, a puha vajjal, cukorral, rummal és kókuszreszelékkel összegyúrjuk.

Egy tiszta konyharuhát megnedvesítünk, kiterítjük és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel egy kb 20*25 cm-es téglalappá simítjuk. A gesztenyetöltelék felét egyenletesen rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, mindkettőt legalább 1 órára behűtjük.

Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és bevonjuk a tekercseket vele. Marcipánból kiszúrt figurákkal díszíthetjük. Közvetlen tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot.

Tipp:

Én rum helyett rumaromát használtam, mert gyerekek is fogyasztották. Konyharuha helyett szilikonos sütőpapíron dolgoztam.