Gesztenyés szelet sütés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 10 dkg porcukor
- 1 ü rumaroma
- 15 dkg margarin
- 2,5 dl lefőzött kávé
- 50 dkg darált keksz
- 2-4 ek jó minőségű kakaópor
Krém:
- 20 g zselatin
- 1,5 dl víz
- 50 dkg gesztenye massza
- 2,5 dl habtejszín
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- ízlés szerint cukor, csoki cseppek
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.
A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »