Gesztenyés szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- rum, vagy rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- fél dl kávé
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2,5-3 dl habtejszín
- 1 csomag tortadara
Elkészítése:
Az alaphoz a gesztenyemasszát a darált keksszel összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tejet mindig adhatunk hozzá, amíg a kívánt állagot el nem éri.
A tejet a 3 csomag pudingporral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, a cukrot és a margarint alaposan kikeverjük, és a krémhez adjuk.
A gesztenyés masszát (alap) egy közepes tepsi aljára nyomogatjuk egyenletesen. Rákenjük a vaníliás krém egyik felét.
Rumos kávés tejbe mártott babapiskótával kirakjuk, majd rákenjük a krém másik felét.
Végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá vert tejszínt teszünk és egyenletesen elsimítjuk.
Ízlés szerint tortadarát szórunk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.