Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Alap:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 25 dkg darált keksz
    • rum, vagy rumaroma (ízlés szerint)
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag babapiskóta
    • fél dl kávé

    Krémhez:

    • 9 dl tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 2,5-3 dl habtejszín
    • 1 csomag tortadara

    Elkészítése:

    Az alaphoz a gesztenyemasszát a darált keksszel összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tejet mindig adhatunk hozzá, amíg a kívánt állagot el nem éri.

    A tejet a 3 csomag pudingporral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, a cukrot és a margarint alaposan kikeverjük, és a krémhez adjuk.

    A gesztenyés masszát (alap) egy közepes tepsi aljára nyomogatjuk egyenletesen. Rákenjük a vaníliás krém egyik felét.
    Rumos kávés tejbe mártott babapiskótával kirakjuk, majd rákenjük a krém másik felét.

    Végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá vert tejszínt teszünk és egyenletesen elsimítjuk.

    Ízlés szerint tortadarát szórunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá