Gesztenyés szelet recept

Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- rum, vagy rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- fél dl kávé
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2,5-3 dl habtejszín
- 1 csomag tortadara
Elkészítése:
Az alaphoz a gesztenyemasszát a darált keksszel összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tejet mindig adhatunk hozzá, amíg a kívánt állagot el nem éri.
A tejet a 3 csomag pudingporral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, a cukrot és a margarint alaposan kikeverjük, és a krémhez adjuk.
A gesztenyés masszát (alap) egy közepes tepsi aljára nyomogatjuk egyenletesen. Rákenjük a vaníliás krém egyik felét.
Rumos kávés tejbe mártott babapiskótával kirakjuk, majd rákenjük a krém másik felét.
Végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá vert tejszínt teszünk és egyenletesen elsimítjuk.
Ízlés szerint tortadarát szórunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »