Gesztenyés szelet recept

Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- rum, vagy rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- fél dl kávé
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2,5-3 dl habtejszín
- 1 csomag tortadara
Elkészítése:
Az alaphoz a gesztenyemasszát a darált keksszel összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tejet mindig adhatunk hozzá, amíg a kívánt állagot el nem éri.
A tejet a 3 csomag pudingporral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, a cukrot és a margarint alaposan kikeverjük, és a krémhez adjuk.
A gesztenyés masszát (alap) egy közepes tepsi aljára nyomogatjuk egyenletesen. Rákenjük a vaníliás krém egyik felét.
Rumos kávés tejbe mártott babapiskótával kirakjuk, majd rákenjük a krém másik felét.
Végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá vert tejszínt teszünk és egyenletesen elsimítjuk.
Ízlés szerint tortadarát szórunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »