Gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Alap:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rum, vagy rumaroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • fél dl kávé

Krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 2,5-3 dl habtejszín
  • 1 csomag tortadara

Elkészítése:

Az alaphoz a gesztenyemasszát a darált keksszel összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kevés tejet mindig adhatunk hozzá, amíg a kívánt állagot el nem éri.

A tejet a 3 csomag pudingporral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, a cukrot és a margarint alaposan kikeverjük, és a krémhez adjuk.

A gesztenyés masszát (alap) egy közepes tepsi aljára nyomogatjuk egyenletesen. Rákenjük a vaníliás krém egyik felét.
Rumos kávés tejbe mártott babapiskótával kirakjuk, majd rákenjük a krém másik felét.

Végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá vert tejszínt teszünk és egyenletesen elsimítjuk.

Ízlés szerint tortadarát szórunk rá.