Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém recept

Hozzávalók:
6 pohárhoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 kisebb üveg rumos-meggybefőtt (v. rum nélküli)
Vaníliakrém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek kristálycukor
- 2 dl habtejszín
Tejszínes-csokoládékrém:
- 6 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A meggybefőttet csepegtessük le, a hideg gesztenyemasszát reszeljük le kisebb lyukú reszelőn, vagy krumplinyomóval nyomjuk át.
A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük el, majd kevés tejjel keverjük ki csomómentesre. Ezután apránként adjuk hozzá a maradék tejet is és lassú tűzön, folytonosan kevergetve főzzük sűrűre. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá, és ha a puding már teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá.
6 pohárba osszuk el a meggyet és kanalazzunk rá gesztenyemasszát. A habos-vaníliás krémet kanalazzuk rá a gesztenyemasszára.
A csokoládét vízgőz felett a tejszínnel együtt olvasszuk össze, majd hűtsük ki, és kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére. Szórjuk meg kevés gesztenyével és 1-2 szem meggyel díszítsük fel. Behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »