Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém recept

Hozzávalók:
6 pohárhoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 kisebb üveg rumos-meggybefőtt (v. rum nélküli)
Vaníliakrém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek kristálycukor
- 2 dl habtejszín
Tejszínes-csokoládékrém:
- 6 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A meggybefőttet csepegtessük le, a hideg gesztenyemasszát reszeljük le kisebb lyukú reszelőn, vagy krumplinyomóval nyomjuk át.
A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük el, majd kevés tejjel keverjük ki csomómentesre. Ezután apránként adjuk hozzá a maradék tejet is és lassú tűzön, folytonosan kevergetve főzzük sűrűre. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá, és ha a puding már teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá.
6 pohárba osszuk el a meggyet és kanalazzunk rá gesztenyemasszát. A habos-vaníliás krémet kanalazzuk rá a gesztenyemasszára.
A csokoládét vízgőz felett a tejszínnel együtt olvasszuk össze, majd hűtsük ki, és kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére. Szórjuk meg kevés gesztenyével és 1-2 szem meggyel díszítsük fel. Behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »