Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

6 pohárhoz:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kisebb üveg rumos-meggybefőtt (v. rum nélküli)

Vaníliakrém:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 dl habtejszín

Tejszínes-csokoládékrém:

  • 6 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
  • 1 dl habtejszín

Elkészítése:

A meggybefőttet csepegtessük le, a hideg gesztenyemasszát reszeljük le kisebb lyukú reszelőn, vagy krumplinyomóval nyomjuk át.

A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük el, majd kevés tejjel keverjük ki csomómentesre. Ezután apránként adjuk hozzá a maradék tejet is és lassú tűzön, folytonosan kevergetve főzzük sűrűre. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A tejszínt verjük kemény habbá, és ha a puding már teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá.

6 pohárba osszuk el a meggyet és kanalazzunk rá gesztenyemasszát. A habos-vaníliás krémet kanalazzuk rá a gesztenyemasszára.

A csokoládét vízgőz felett a tejszínnel együtt olvasszuk össze, majd hűtsük ki, és kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére. Szórjuk meg kevés gesztenyével és 1-2 szem meggyel díszítsük fel. Behűtve kínáljuk.