Gesztenyés-meggyes rolád recept

Hozzávalók:
Barna réteg:
- 35 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- rum
Gesztenyés réteg:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
Közepébe:
- egy-két marék magozott meggy
Elkészítése:
A barna réteg elkészítéséhez a margarint mikróban megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt egységes tésztává gyúrjuk. Lehet bele több tejet is tenni, ez a darált keksztől függ.
Ezután a gesztenyés réteg hozzávalóit is hasonlóképpen elkészítjük. A meggyet lecsöpögtetjük.
Folpackot terítünk a munkalapra és először a barna réteget kb 7-8 mm-re lapítjuk (nem volt kedven nyújtani, én nyomkodtam). Erre jön a gesztenyés massza hasonlóképp, rá pedig a kimagozott lecsöpögtetett meggy. A fólia segítségével szorosan feltekerjük és a kész tekercset kis időre a hűtőbe rakjuk.
Pár óra után szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »