Gesztenyés-meggyes rolád recept

Hozzávalók:
Barna réteg:
- 35 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- rum
Gesztenyés réteg:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
Közepébe:
- egy-két marék magozott meggy
Elkészítése:
A barna réteg elkészítéséhez a margarint mikróban megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt egységes tésztává gyúrjuk. Lehet bele több tejet is tenni, ez a darált keksztől függ.
Ezután a gesztenyés réteg hozzávalóit is hasonlóképpen elkészítjük. A meggyet lecsöpögtetjük.
Folpackot terítünk a munkalapra és először a barna réteget kb 7-8 mm-re lapítjuk (nem volt kedven nyújtani, én nyomkodtam). Erre jön a gesztenyés massza hasonlóképp, rá pedig a kimagozott lecsöpögtetett meggy. A fólia segítségével szorosan feltekerjük és a kész tekercset kis időre a hűtőbe rakjuk.
Pár óra után szépen szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »