Gesztenyés-meggyes rolád recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Barna réteg:
- 35 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- rum
Gesztenyés réteg:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
Közepébe:
- egy-két marék magozott meggy
Elkészítése:
A barna réteg elkészítéséhez a margarint mikróban megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt egységes tésztává gyúrjuk. Lehet bele több tejet is tenni, ez a darált keksztől függ.
Ezután a gesztenyés réteg hozzávalóit is hasonlóképpen elkészítjük. A meggyet lecsöpögtetjük.
Folpackot terítünk a munkalapra és először a barna réteget kb 7-8 mm-re lapítjuk (nem volt kedven nyújtani, én nyomkodtam). Erre jön a gesztenyés massza hasonlóképp, rá pedig a kimagozott lecsöpögtetett meggy. A fólia segítségével szorosan feltekerjük és a kész tekercset kis időre a hűtőbe rakjuk.
Pár óra után szépen szeletelhető.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.