Gesztenyés-meggyes rolád recept
Hozzávalók:
Barna réteg:
- 35 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- rum
Gesztenyés réteg:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
Közepébe:
- egy-két marék magozott meggy
Elkészítése:
A barna réteg elkészítéséhez a margarint mikróban megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt egységes tésztává gyúrjuk. Lehet bele több tejet is tenni, ez a darált keksztől függ.
Ezután a gesztenyés réteg hozzávalóit is hasonlóképpen elkészítjük. A meggyet lecsöpögtetjük.
Folpackot terítünk a munkalapra és először a barna réteget kb 7-8 mm-re lapítjuk (nem volt kedven nyújtani, én nyomkodtam). Erre jön a gesztenyés massza hasonlóképp, rá pedig a kimagozott lecsöpögtetett meggy. A fólia segítségével szorosan feltekerjük és a kész tekercset kis időre a hűtőbe rakjuk.
Pár óra után szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

