Gesztenyés-meggyes rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Barna réteg:

  • 35 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 1 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • rum

Gesztenyés réteg:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dkg margarin

Közepébe:

  • egy-két marék magozott meggy

Elkészítése:

A barna réteg elkészítéséhez a margarint mikróban megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt egységes tésztává gyúrjuk. Lehet bele több tejet is tenni, ez a darált keksztől függ.

Ezután a gesztenyés réteg hozzávalóit is hasonlóképpen elkészítjük. A meggyet lecsöpögtetjük.

Folpackot terítünk a munkalapra és először a barna réteget kb 7-8 mm-re lapítjuk (nem volt kedven nyújtani, én nyomkodtam). Erre jön a gesztenyés massza hasonlóképp, rá pedig a kimagozott lecsöpögtetett meggy. A fólia segítségével szorosan feltekerjük és a kész tekercset kis időre a hűtőbe rakjuk.

Pár óra után szépen szeletelhető.