Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-meggyes keksztekercs recept

Gesztenyés-meggyes keksztekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 4 dkg kakaópor
    • 20 dkg cukor
    • 1 vanília rúd kikapart magja
    • 3 dl tej
    • 2 tk rum

    Töltelék:

    • 20 dkg gesztenye massza
    • 7 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 tk rum
    • 20 dkg magozott meggy befőtt
    • 6 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, a vaníliával, a kakaóval, a rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük.

    A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, a vajjal és a rummal.

    Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét, és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.

    A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk, amin a tekercset néhányszor átgurgatjuk.

    A másik adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

    Hidegen könnyen szeletelhető.

    Tipp:

    Dekoratív csomagolásban ajándékba is adható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá