Gesztenyés-meggyes keksztekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 4 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 3 dl tej
- 2 tk rum
Töltelék:
- 20 dkg gesztenye massza
- 7 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk rum
- 20 dkg magozott meggy befőtt
- 6 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, a vaníliával, a kakaóval, a rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük.
A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, a vajjal és a rummal.
Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét, és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk, amin a tekercset néhányszor átgurgatjuk.
A másik adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen könnyen szeletelhető.
Tipp:
Dekoratív csomagolásban ajándékba is adható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »