Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, a vaníliával, a kakaóval, a rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük.
A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, a vajjal és a rummal.
Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét, és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk, amin a tekercset néhányszor átgurgatjuk.
A másik adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen könnyen szeletelhető.
Dekoratív csomagolásban ajándékba is adható.