Gesztenyés meggyes csúcsok recept

Hozzávalók:
- Sütemény maradékok, végek
- 2 kanál lekvár
- ízlés szerint rum
- 1-2 kanál cukor
- 10 deka darált dió
- 5 deka vaj
- 2 kanál kakaópor
Töltelék:
- rumba áztatott meggy
- fél csomag gesztenye massza
A bevonáshoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 deka margarin
- 2 kanál étolaj
Elkészítése:
A sütemények végeit mindig levágom és elteszem a fagyasztóba ,amikor sütés nélküli süteményeket készítek, akkor előveszem kiolvasztom, és a hozzávalókkal összegyúrom. Egy kúp alakú formát folpaccal kibélelek és a masszából körbe nyomkodom úgy, hogy a közepébe a gesztenye massza és egy fél rumba áztatott meggy beleférjen.
Ekkor felfordítom a formát lehúzom róla a fóliát és kezdem újra. Amikor készen vagyok vele akkor egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom és a kúpokat belemártom. Fehér csokival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »