Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés meggyes csúcsok recept

Gesztenyés meggyes csúcsok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • Sütemény maradékok, végek
    • 2 kanál lekvár
    • ízlés szerint rum
    • 1-2 kanál cukor
    • 10 deka darált dió
    • 5 deka vaj
    • 2 kanál kakaópor

    Töltelék:

    • rumba áztatott meggy
    • fél csomag gesztenye massza

    A bevonáshoz:

    • 1 tábla étcsokoládé
    • 5 deka margarin
    • 2 kanál étolaj

    Elkészítése:

    A sütemények végeit mindig levágom és elteszem a fagyasztóba ,amikor sütés nélküli süteményeket készítek, akkor előveszem kiolvasztom, és a hozzávalókkal összegyúrom. Egy kúp alakú formát folpaccal kibélelek és a masszából körbe nyomkodom úgy, hogy a közepébe a gesztenye massza és egy fél rumba áztatott meggy beleférjen.

    Ekkor felfordítom a formát lehúzom róla a fóliát és kezdem újra. Amikor készen vagyok vele akkor egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom és a kúpokat belemártom. Fehér csokival díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá