Gesztenyés meggyes csúcsok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • Sütemény maradékok, végek
  • 2 kanál lekvár
  • ízlés szerint rum
  • 1-2 kanál cukor
  • 10 deka darált dió
  • 5 deka vaj
  • 2 kanál kakaópor

Töltelék:

  • rumba áztatott meggy
  • fél csomag gesztenye massza

A bevonáshoz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj

Elkészítése:

A sütemények végeit mindig levágom és elteszem a fagyasztóba ,amikor sütés nélküli süteményeket készítek, akkor előveszem kiolvasztom, és a hozzávalókkal összegyúrom. Egy kúp alakú formát folpaccal kibélelek és a masszából körbe nyomkodom úgy, hogy a közepébe a gesztenye massza és egy fél rumba áztatott meggy beleférjen.

Ekkor felfordítom a formát lehúzom róla a fóliát és kezdem újra. Amikor készen vagyok vele akkor egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom és a kúpokat belemártom. Fehér csokival díszítettem.