Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 15 dkg darált keksz
    • 5 dkg vaj
    • 3 ek rum
    • 2 ek tej

    A vaníliás krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 7 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliáscukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg vaj

    A tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 ek cukor
    • 4 dkg csokoládéreszelék

    Elkészítése:

    A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává.

    Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta.

    A vanília krémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját simára dolgozzuk.

    A forrásban lévő tejhez öntjük kevergetve sűrűre főzzük. A levesszük a tűzhelyről, majd hűlni hagyjuk.

    Amikor teljesen kihűlt elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha vajat is.

    Egyenletesen a gesztenyés alapra kenjük és a hűtőbe tesszük dermedni.

    A tejszínből és cukorból keményt habot verünk és a krém tetejére simítjuk. Reszelt csokoládéval megszórjuk, és 3 órát a hűtőbe dermesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá