Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek rum
  • 2 ek tej

A vaníliás krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 4 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává.

Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta.

A vanília krémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját simára dolgozzuk.

A forrásban lévő tejhez öntjük kevergetve sűrűre főzzük. A levesszük a tűzhelyről, majd hűlni hagyjuk.

Amikor teljesen kihűlt elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha vajat is.

Egyenletesen a gesztenyés alapra kenjük és a hűtőbe tesszük dermedni.

A tejszínből és cukorból keményt habot verünk és a krém tetejére simítjuk. Reszelt csokoládéval megszórjuk, és 3 órát a hűtőbe dermesztjük.