Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés habos krémes recept

Gesztenyés habos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    • 1 csomag háztartási keksz
    • 1 liter tej
    • 2 cs vaníliás (főzős) pudingpor
    • 10 ek cukor
    • 15 dkg vaj
    • 3-4 dl habtejszín
    • 1 ek porcukor
    • 25 dkg kész gesztenyemassza
    • csokiforgács

    Elkészítése:

    Fogunk egy 30*20-as vagy nagyjából ekkora tepsit. Az alját kiraktam háztartási keksszel.

    A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdtem forralni. Addig a pudingport a cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre kevertem. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntöttem és sűrűre főztem. Amint besűrűsödött, félrehúztam a tűzről és hozzádobtam a vajat amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne.

    A krémet még melegen ráöntöttem a kekszekre és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenyemasszát villával vagy krumplinyomóval összetörtem. A habtejszínt a cukorral habosra vertem, majd hozzáadtam a gesztenyét, és ezzel együtt tovább kevertem, hogy egynemű legyen.

    Rákanalaztam a kekszekre és ezt is elegyengettem Csokit forgácsoltam rá és éjszakára hűtőbe tettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá