Gesztenyés habos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
- 1 csomag háztartási keksz
- 1 liter tej
- 2 cs vaníliás (főzős) pudingpor
- 10 ek cukor
- 15 dkg vaj
- 3-4 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 25 dkg kész gesztenyemassza
- csokiforgács
Elkészítése:
Fogunk egy 30*20-as vagy nagyjából ekkora tepsit. Az alját kiraktam háztartási keksszel.
A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdtem forralni. Addig a pudingport a cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre kevertem. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntöttem és sűrűre főztem. Amint besűrűsödött, félrehúztam a tűzről és hozzádobtam a vajat amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne.
A krémet még melegen ráöntöttem a kekszekre és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenyemasszát villával vagy krumplinyomóval összetörtem. A habtejszínt a cukorral habosra vertem, majd hozzáadtam a gesztenyét, és ezzel együtt tovább kevertem, hogy egynemű legyen.
Rákanalaztam a kekszekre és ezt is elegyengettem Csokit forgácsoltam rá és éjszakára hűtőbe tettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »