Gesztenyés habos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 1 csomag háztartási keksz
- 1 liter tej
- 2 cs vaníliás (főzős) pudingpor
- 10 ek cukor
- 15 dkg vaj
- 3-4 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 25 dkg kész gesztenyemassza
- csokiforgács
Elkészítése:
Fogunk egy 30*20-as vagy nagyjából ekkora tepsit. Az alját kiraktam háztartási keksszel.
A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdtem forralni. Addig a pudingport a cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre kevertem. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntöttem és sűrűre főztem. Amint besűrűsödött, félrehúztam a tűzről és hozzádobtam a vajat amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne.
A krémet még melegen ráöntöttem a kekszekre és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenyemasszát villával vagy krumplinyomóval összetörtem. A habtejszínt a cukorral habosra vertem, majd hozzáadtam a gesztenyét, és ezzel együtt tovább kevertem, hogy egynemű legyen.
Rákanalaztam a kekszekre és ezt is elegyengettem Csokit forgácsoltam rá és éjszakára hűtőbe tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

