Gesztenyés habos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
- 1 csomag háztartási keksz
- 1 liter tej
- 2 cs vaníliás (főzős) pudingpor
- 10 ek cukor
- 15 dkg vaj
- 3-4 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 25 dkg kész gesztenyemassza
- csokiforgács
Elkészítése:
Fogunk egy 30*20-as vagy nagyjából ekkora tepsit. Az alját kiraktam háztartási keksszel.
A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdtem forralni. Addig a pudingport a cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre kevertem. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntöttem és sűrűre főztem. Amint besűrűsödött, félrehúztam a tűzről és hozzádobtam a vajat amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne.
A krémet még melegen ráöntöttem a kekszekre és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenyemasszát villával vagy krumplinyomóval összetörtem. A habtejszínt a cukorral habosra vertem, majd hozzáadtam a gesztenyét, és ezzel együtt tovább kevertem, hogy egynemű legyen.
Rákanalaztam a kekszekre és ezt is elegyengettem Csokit forgácsoltam rá és éjszakára hűtőbe tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »