Gesztenyés habos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

  • 1 csomag háztartási keksz
  • 1 liter tej
  • 2 cs vaníliás (főzős) pudingpor
  • 10 ek cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3-4 dl habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 25 dkg kész gesztenyemassza
  • csokiforgács

Elkészítése:

Fogunk egy 30*20-as vagy nagyjából ekkora tepsit. Az alját kiraktam háztartási keksszel.

A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdtem forralni. Addig a pudingport a cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre kevertem. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntöttem és sűrűre főztem. Amint besűrűsödött, félrehúztam a tűzről és hozzádobtam a vajat amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne.

A krémet még melegen ráöntöttem a kekszekre és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenyemasszát villával vagy krumplinyomóval összetörtem. A habtejszínt a cukorral habosra vertem, majd hozzáadtam a gesztenyét, és ezzel együtt tovább kevertem, hogy egynemű legyen.

Rákanalaztam a kekszekre és ezt is elegyengettem Csokit forgácsoltam rá és éjszakára hűtőbe tettem.