Gesztenyés habos recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- kb 1 dl tej
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudigpor
- 10-15 dkg porcukor
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 1 csomag babapiskóta
- 2 csomag habpor vagy 6 dl habtejszín
- a habporhoz 6 dl tej
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban. Csak annyi tejet adjunk hozzá, amennyi feltétlen kell. Ne legyen folyós! Egy átlagos méretű tálcára(25*32) borítjuk a masszát. Elsimítjuk kézzel egyenlő vastagságra. A tejet a pudingporral és a porcukorral felfőzzük. Miután kihűlt a margarinnal robotgéppel habosra keverjük. Az alapra a krém felét rásimítjuk ezután jön a babapiskóta amit rumos tejben megforgatunk. és egymás mellé hegyezzük a krémen, majd a kém másik felét rákenjük. Ezután a habport a az előírtak szerint elkészítjük, vagy felverjük a habtejszínt, majd rákenjük a legtetejére. Őrölt fahéjjal meghintjük. Egy éjszakát pihentetjük hűtőszekrényben. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.