Gesztenyés habos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- kb 1 dl tej
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudigpor
- 10-15 dkg porcukor
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 1 csomag babapiskóta
- 2 csomag habpor vagy 6 dl habtejszín
- a habporhoz 6 dl tej
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban. Csak annyi tejet adjunk hozzá, amennyi feltétlen kell. Ne legyen folyós! Egy átlagos méretű tálcára(25*32) borítjuk a masszát. Elsimítjuk kézzel egyenlő vastagságra. A tejet a pudingporral és a porcukorral felfőzzük. Miután kihűlt a margarinnal robotgéppel habosra keverjük. Az alapra a krém felét rásimítjuk ezután jön a babapiskóta amit rumos tejben megforgatunk. és egymás mellé hegyezzük a krémen, majd a kém másik felét rákenjük. Ezután a habport a az előírtak szerint elkészítjük, vagy felverjük a habtejszínt, majd rákenjük a legtetejére. Őrölt fahéjjal meghintjük. Egy éjszakát pihentetjük hűtőszekrényben. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »