Gesztenyés habos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- kb 1 dl tej
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudigpor
- 10-15 dkg porcukor
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 1 csomag babapiskóta
- 2 csomag habpor vagy 6 dl habtejszín
- a habporhoz 6 dl tej
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban. Csak annyi tejet adjunk hozzá, amennyi feltétlen kell. Ne legyen folyós! Egy átlagos méretű tálcára(25*32) borítjuk a masszát. Elsimítjuk kézzel egyenlő vastagságra. A tejet a pudingporral és a porcukorral felfőzzük. Miután kihűlt a margarinnal robotgéppel habosra keverjük. Az alapra a krém felét rásimítjuk ezután jön a babapiskóta amit rumos tejben megforgatunk. és egymás mellé hegyezzük a krémen, majd a kém másik felét rákenjük. Ezután a habport a az előírtak szerint elkészítjük, vagy felverjük a habtejszínt, majd rákenjük a legtetejére. Őrölt fahéjjal meghintjük. Egy éjszakát pihentetjük hűtőszekrényben. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »