Gesztenyés-babapiskótás szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 1 csomag babapiskóta
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 db rumaroma
A krémhez:
- 3 csomag vaníliapuding
- 20 dkg porcukor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
A habhoz:
- 3 dl habtejszín (Hulala)
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy 20×30 centis tepsi aljára nyomogatjuk.
Felfőzzük a krémhez a porcukrot, a pudingot és a tejet, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Rákenjük a tésztára a krém felét.
Ráhelyezzük a korábban rumba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém másik felével.
Összedolgozzuk a habtejszínt és a habfixálót, majd ezt is ráhalmozzuk a sütire. Ízlés szerint kakaóporral, csokireszelékkel vagy csokidarával díszíthetjük!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.