Gesztenyés-babapiskótás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés-babapiskótás szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 1 csomag babapiskóta
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 2 db rumaroma

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliapuding
  • 20 dkg porcukor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin

A habhoz:

  • 3 dl habtejszín (Hulala)
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy 20×30 centis tepsi aljára nyomogatjuk.

Felfőzzük a krémhez a porcukrot, a pudingot és a tejet, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Rákenjük a tésztára a krém felét.

Ráhelyezzük a korábban rumba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém másik felével.

Összedolgozzuk a habtejszínt és a habfixálót, majd ezt is ráhalmozzuk a sütire. Ízlés szerint kakaóporral, csokireszelékkel vagy csokidarával díszíthetjük!