Gesztenyés babapiskótás sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 darab babapiskóta (hosszúkás)
- 100 g étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 500 g gesztenyepüré (krém)
- 250 g krémsajt (krém)
- 2 ek porcukor (krém)
- rumaroma (krém)
- 6 ek baracklekvár (krém)
- 300 ml tejszín (krém)
- 100 ml tej (áztatás)
- 1 ek porcukor (áztatás)
- rumaroma (áztatás)
- 250 ml tejszín (díszítés)
- porcukor (díszítés)
- étcsokoládé (díszítés)
Elkészítése:
A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és annyi babapiskótát, amennyi a forma oldalának kirakásához kell, ferdén megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk megdermedni.
Csokoládés gesztenyemassza:
Az első csomag gesztenyemasszát összekeverjük a krémsajttal, porcukorral, rum felével és a maradék olvasztott csokoládéval.
Tejszínes gesztenyemassza:
A második csomag gesztenyemasszát összekeverjük a maradék rummal, a baracklekvárral és a keményre vert tejszínnel (cukor nem szükséges bele, mert a lekvár eléggé megédesíti a gesztenyét).
A formát (22 x 11 cm) béleljük ki fóliával/mikroténzacskóval, az alját kirakjuk hosszában a tejes szirupban megmártott, nem csokis babapiskótákkal, az oldalát kirakjuk a csokis piskótákkal, úgy, hogy a csokoládés rész legyen felül. Ebbe a piskótával kirakott formába először belesimítjuk a csokoládés gesztenyemasszát, erre újabb sor tejes szirupba mártott piskótát teszünk, majd rásimítjuk a tejszínes gesztenyemasszát.
A kilógó fóliával betakarjuk az egész formát, majd 5-6 órára (legjobb egész éjszakára) a hűtő alsó részébe dugjuk. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a fóliát, majd felvert tejszínnel és reszelt csokoládéval díszítjük.