Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-babapiskótás máglya recept

Gesztenyés-babapiskótás máglya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 db babapiskóta
    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 1 kocka gesztenyemassza
    • 2 tábla tortabevonó
    • 4 dl habtejszín
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ebbe mártogatjuk meg a babapiskóták felét, amiket egy jénaiba rakunk. A babapiskótákra ráreszeljük a gesztenyemassza felét, majd az egyik étbevonót felolvasztjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen öntetni a gesztenyére.

    Ezekre jön a babapiskóták másik fele. Ezeket is bemártogatjuk és rárakjuk a többire. Ráreszeljük a maradék gesztenye masszát.

    A habtejszínt felverjük és rásimítjuk a gesztenyére. Felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a másik étbevonót és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen csorgatni a hab tetejére. Hűtőben legalább 1 órát hűtjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá