Gesztenyés-babapiskótás máglya recept
Hozzávalók:
- 20 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 kocka gesztenyemassza
- 2 tábla tortabevonó
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ebbe mártogatjuk meg a babapiskóták felét, amiket egy jénaiba rakunk. A babapiskótákra ráreszeljük a gesztenyemassza felét, majd az egyik étbevonót felolvasztjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen öntetni a gesztenyére.
Ezekre jön a babapiskóták másik fele. Ezeket is bemártogatjuk és rárakjuk a többire. Ráreszeljük a maradék gesztenye masszát.
A habtejszínt felverjük és rásimítjuk a gesztenyére. Felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a másik étbevonót és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen csorgatni a hab tetejére. Hűtőben legalább 1 órát hűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

