Gesztenyés-babapiskótás máglya recept
Hozzávalók:
- 20 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 kocka gesztenyemassza
- 2 tábla tortabevonó
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ebbe mártogatjuk meg a babapiskóták felét, amiket egy jénaiba rakunk. A babapiskótákra ráreszeljük a gesztenyemassza felét, majd az egyik étbevonót felolvasztjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen öntetni a gesztenyére.
Ezekre jön a babapiskóták másik fele. Ezeket is bemártogatjuk és rárakjuk a többire. Ráreszeljük a maradék gesztenye masszát.
A habtejszínt felverjük és rásimítjuk a gesztenyére. Felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a másik étbevonót és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen csorgatni a hab tetejére. Hűtőben legalább 1 órát hűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

