Gesztenyés-babapiskótás máglya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés-babapiskótás máglya

Hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kocka gesztenyemassza
  • 2 tábla tortabevonó
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ebbe mártogatjuk meg a babapiskóták felét, amiket egy jénaiba rakunk. A babapiskótákra ráreszeljük a gesztenyemassza felét, majd az egyik étbevonót felolvasztjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen öntetni a gesztenyére.

Ezekre jön a babapiskóták másik fele. Ezeket is bemártogatjuk és rárakjuk a többire. Ráreszeljük a maradék gesztenye masszát.

A habtejszínt felverjük és rásimítjuk a gesztenyére. Felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a másik étbevonót és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen csorgatni a hab tetejére. Hűtőben legalább 1 órát hűtjük.