Gesztenyekocka recept

Hozzávalók:
A kekszes réteghez:
- 25 dkg GM darált keksz
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1-2 ek rumaroma
- 5 dkg margarin
- 3-4 ek tej
A krémhez:
- 1 cs GM vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
A felső réteghez:
- fél liter habtejszín
A díszítéshez:
- GM csokireszelék
Elkészítése:
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő cukorral ízesített tejhez adjuk, sűrűre főzzük, a tűzről levéve kihűtjük. A margarint habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrozott pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával és szükség szerinti tejjel (nekem 4 ek tejre volt szükségem) majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival megszórjuk, forró vízbe mártott éles késsel kockákra vágjuk és akár azonnal tálalhatjuk is, de még finomabb ha egy éjszakát pihen a hűtőben.
Tipp:
Sütés nélküli finomság, akár az ünnepi asztalra is tehető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »