Gesztenyegolyó recept

Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg margarin (olvasztott)
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 4 ek kávé (lefőzött)
- 30 ml rumaroma
- annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (én 1,5 dl tejet tettem hozzá)
Csokiréteg:
- 180 g étcsoki
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Nekem ebből az adagból 42 db golyó lett.
A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk.
A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba.
Asztalra terített sütőpapírra tesszük a csokiba belemártogatott golyókat. Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan az ujjunkkal simítsuk el és már fogyasztható is.
Hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »