Gesztenyebomba recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 csomag olasz babapiskóta
- 2 dl tejszín
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 cl rum
- 5 dkg margarin
- 5 dkg mazsola
- 1 ek rumaroma
- 2 ek piskótamorzsa (babapiskótából)
- 10 dkg csokipasztilla
- 1 csomag pirított mandulaforgács
- 4 dl presszókávé
Elkészítése:
A presszókávéba beleöntöm a rumaromát, és egyenként belemártom a piskótát, majd sorban kirakom velük a pudingformák alját. (Bármilyen kisebb tálkákba is pakolhatjuk, érdemes fóliával kibélelni, hogy könnyen ki tudjuk majd borítani belőle a kész desszertet.
A gesztenyemasszához adom a rumot, a vajat, a morzsát, a habbá vert tejszínt, a beáztatott mazsolát, és jól összedolgozom. A kibélelt formába töltöm a krémet, és befedem azt is mártott piskótával. Jól lenyomkodom, és hűtőbe teszem 1 órára, míg meg nem dermed.
A csokipasztillát gőz felett megolvasztom, kevés olajat öntök hozzá, és a formából tányérra borított bombákat meglocsolom vele.
Pirított mandulaforgáccsal díszítem, és tejszínhabot kínálok mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.