Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyebomba recept

Gesztenyebomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag olasz babapiskóta
    • 2 dl tejszín
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 3 cl rum
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg mazsola
    • 1 ek rumaroma
    • 2 ek piskótamorzsa (babapiskótából)
    • 10 dkg csokipasztilla
    • 1 csomag pirított mandulaforgács
    • 4 dl presszókávé

    Elkészítése:

    A presszókávéba beleöntöm a rumaromát, és egyenként belemártom a piskótát, majd sorban kirakom velük a pudingformák alját. (Bármilyen kisebb tálkákba is pakolhatjuk, érdemes fóliával kibélelni, hogy könnyen ki tudjuk majd borítani belőle a kész desszertet.

    A gesztenyemasszához adom a rumot, a vajat, a morzsát, a habbá vert tejszínt, a beáztatott mazsolát, és jól összedolgozom. A kibélelt formába töltöm a krémet, és befedem azt is mártott piskótával. Jól lenyomkodom, és hűtőbe teszem 1 órára, míg meg nem dermed.

    A csokipasztillát gőz felett megolvasztom, kevés olajat öntök hozzá, és a formából tányérra borított bombákat meglocsolom vele.

    Pirított mandulaforgáccsal díszítem, és tejszínhabot kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá