Gesztenyebomba recept

Hozzávalók:
- 2 csomag olasz babapiskóta
- 2 dl tejszín
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 cl rum
- 5 dkg margarin
- 5 dkg mazsola
- 1 ek rumaroma
- 2 ek piskótamorzsa (babapiskótából)
- 10 dkg csokipasztilla
- 1 csomag pirított mandulaforgács
- 4 dl presszókávé
Elkészítése:
A presszókávéba beleöntöm a rumaromát, és egyenként belemártom a piskótát, majd sorban kirakom velük a pudingformák alját. (Bármilyen kisebb tálkákba is pakolhatjuk, érdemes fóliával kibélelni, hogy könnyen ki tudjuk majd borítani belőle a kész desszertet.
A gesztenyemasszához adom a rumot, a vajat, a morzsát, a habbá vert tejszínt, a beáztatott mazsolát, és jól összedolgozom. A kibélelt formába töltöm a krémet, és befedem azt is mártott piskótával. Jól lenyomkodom, és hűtőbe teszem 1 órára, míg meg nem dermed.
A csokipasztillát gőz felett megolvasztom, kevés olajat öntök hozzá, és a formából tányérra borított bombákat meglocsolom vele.
Pirított mandulaforgáccsal díszítem, és tejszínhabot kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »