Gesztenyebomba recept

Hozzávalók:
- 2 csomag olasz babapiskóta
- 2 dl tejszín
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 cl rum
- 5 dkg margarin
- 5 dkg mazsola
- 1 ek rumaroma
- 2 ek piskótamorzsa (babapiskótából)
- 10 dkg csokipasztilla
- 1 csomag pirított mandulaforgács
- 4 dl presszókávé
Elkészítése:
A presszókávéba beleöntöm a rumaromát, és egyenként belemártom a piskótát, majd sorban kirakom velük a pudingformák alját. (Bármilyen kisebb tálkákba is pakolhatjuk, érdemes fóliával kibélelni, hogy könnyen ki tudjuk majd borítani belőle a kész desszertet.
A gesztenyemasszához adom a rumot, a vajat, a morzsát, a habbá vert tejszínt, a beáztatott mazsolát, és jól összedolgozom. A kibélelt formába töltöm a krémet, és befedem azt is mártott piskótával. Jól lenyomkodom, és hűtőbe teszem 1 órára, míg meg nem dermed.
A csokipasztillát gőz felett megolvasztom, kevés olajat öntök hozzá, és a formából tányérra borított bombákat meglocsolom vele.
Pirított mandulaforgáccsal díszítem, és tejszínhabot kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »