Gesztenyebomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csomag olasz babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 3 cl rum
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek rumaroma
  • 2 ek piskótamorzsa (babapiskótából)
  • 10 dkg csokipasztilla
  • 1 csomag pirított mandulaforgács
  • 4 dl presszókávé

Elkészítése:

A presszókávéba beleöntöm a rumaromát, és egyenként belemártom a piskótát, majd sorban kirakom velük a pudingformák alját. (Bármilyen kisebb tálkákba is pakolhatjuk, érdemes fóliával kibélelni, hogy könnyen ki tudjuk majd borítani belőle a kész desszertet.

A gesztenyemasszához adom a rumot, a vajat, a morzsát, a habbá vert tejszínt, a beáztatott mazsolát, és jól összedolgozom. A kibélelt formába töltöm a krémet, és befedem azt is mártott piskótával. Jól lenyomkodom, és hűtőbe teszem 1 órára, míg meg nem dermed.

A csokipasztillát gőz felett megolvasztom, kevés olajat öntök hozzá, és a formából tányérra borított bombákat meglocsolom vele.

Pirított mandulaforgáccsal díszítem, és tejszínhabot kínálok mellé.