Gesztenye torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs babapiskóta
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl folyós tejszín (nem hab)
- tej
- rum ízlés szerint
- 15 dkg étcsokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal.
Ezután egy kisebb tálat folpakkal kibélelek. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki, majd sorban kirakom a piskótával, majd a krém felét belesimítom. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le.
A folpakkal betakarom és egy kistányért teszek rá. Másnap reggelig hűtőbe teszem. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpakkot. Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverek 1-2 ek olajat. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára.
Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom. Marcipánból kiszúrt hópelyhekkel, karácsonyfákkal díszítem, így lesz belőle ünnepi sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »