Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 cs babapiskóta
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl folyós tejszín (nem hab)
    • tej
    • rum ízlés szerint
    • 15 dkg étcsokoládé
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal.

    Ezután egy kisebb tálat folpakkal kibélelek. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki, majd sorban kirakom a piskótával, majd a krém felét belesimítom. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le.

    A folpakkal betakarom és egy kistányért teszek rá. Másnap reggelig hűtőbe teszem. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpakkot. Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverek 1-2 ek olajat. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára.

    Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom. Marcipánból kiszúrt hópelyhekkel, karácsonyfákkal díszítem, így lesz belőle ünnepi sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek