Gesztenye torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 cs babapiskóta
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl folyós tejszín (nem hab)
  • tej
  • rum ízlés szerint
  • 15 dkg étcsokoládé
  • kevés olaj

Elkészítése:

Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal.

Ezután egy kisebb tálat folpakkal kibélelek. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki, majd sorban kirakom a piskótával, majd a krém felét belesimítom. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le.

A folpakkal betakarom és egy kistányért teszek rá. Másnap reggelig hűtőbe teszem. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpakkot. Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverek 1-2 ek olajat. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára.

Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom. Marcipánból kiszúrt hópelyhekkel, karácsonyfákkal díszítem, így lesz belőle ünnepi sütemény.