Fügés ostyatekercs recept

Hozzávalók:
- 3 ostyalap
- 50 dkg aszalt füge
- 5 dkg mazsola rumba áztatva (elhagyható)
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg puha margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek kristálycukor
- 2 ek kakaópor vagy 5 rúd étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral gőz felett felverjük. A gőzről levéve beletesszük a kakaóport vagy a csokit, majd a többi összetevőt az ostyán kívül.
Megnedvesítünk egy konyharuhát, ráfektetjük az ostyalapot, hogy a nedvességtől feltekerhető legyen. A tölteléket ráhelyezzük hosszában, henger formában az ostyára. A konyharuha segítségével ráhatjuk az ostyát, hogy teljesen körbeérje a fügés tölteléket. A felesleg ostyát levágjuk. Hűtés után szeleteljük.
Tipp:
A fügés tölteléket két ostyalap közé is tölthetjük, nedvesítés nélkül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »