Fincsi szelet recept
Hozzávalók:
- 60 dkg háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 4 dl tej
- 1 ek rum
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 20 dkg csokoládé
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumot. Jól összedolgozzuk és egy közepes tepsi aljába nyomkodjuk a kezünkkel.
A túrót áttörjük a mascarponéval, cukorral és a zselatinnal, jól kikeverjük és a barna tésztára kenjük vizes lapáttal.
Tetejét csokimázzal bevonjuk, 3 óra hosszára hűtőbe tesszük és szeletelhető is.
A fincsi szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

