Fehérvári ostyasütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (lehet rumba áztatni)
- 10 dkg (egy csomag) ostyalap
Elkészítése:
A két tojást villával lágyan felverjük, és egy lábasba öntjük. Hozzákeverjük a cukrot, majd a kockára vágott margarint. Kis lángon felolvadásig keverjük.
Ezután hozzátesszük a pudingport, a kakaót és az aszalt gyümölcsöket, alaposan összekeverjük, és levesszük a tűzről. Mehet hozzá a darabokra tördelt ostyalap, óvatosan elkeverjük benne, hogy ne törjön össze nagyon.
Egy őzgerinc, esetleg gyümölcskenyérformát alufóliával kibélelünk, és vizes ecsettel megnedvesítjük. Beleöntjük a masszát, alaposan lenyomkodjuk, és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Másnap egy éles késsel kb. 2-3 cm vastagságú szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

