Fehérvári ostyasütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (lehet rumba áztatni)
  • 10 dkg (egy csomag) ostyalap

Elkészítése:

A két tojást villával lágyan felverjük, és egy lábasba öntjük. Hozzákeverjük a cukrot, majd a kockára vágott margarint. Kis lángon felolvadásig keverjük.

Ezután hozzátesszük a pudingport, a kakaót és az aszalt gyümölcsöket, alaposan összekeverjük, és levesszük a tűzről. Mehet hozzá a darabokra tördelt ostyalap, óvatosan elkeverjük benne, hogy ne törjön össze nagyon.

Egy őzgerinc, esetleg gyümölcskenyérformát alufóliával kibélelünk, és vizes ecsettel megnedvesítjük. Beleöntjük a masszát, alaposan lenyomkodjuk, és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Másnap egy éles késsel kb. 2-3 cm vastagságú szeletekre vágva tálaljuk.